Get Emotional
изложба бижута

Участници: Ангелина Цветкова, Антоанета Рамджулска, Атанас Константинов, Ваня Димитрова, Димитър Делчев, Евгения Цанкова, Изабел Шауп, Леман & Шмединг студио, Марчела Ферети, Мелани Нутцел,Николай Сърдъмов, Цветелина Алексиева

Изложбата GET EMOTIONAL ще се състои в рамките на Sofia Design Week и е първата от поредица събития и изложби, които имат за цел да представят нова посока в концепцията на галерията – пространство за съвременни арт и дизайн обекти и бижута.

Проектът GET EMOTIONAL има за цел не само да покаже съвременни тенденции в тази област, но и да представи бижуто като емоционален обект, който освен да отразява идентичност, има способността и да създава такава.

В изложбата участват дванадесет автора, като всеки от тях представя между три и пет работи, свързани с тяхно емоционално състояние. Връзката между емоция и обект (бижу ) ще бъде представена чрез специално заснета фотосесия (стилист Ирина Лазова/ фотограф Асен Иванов). Във всеки от дванадесетте кадъра ( по един за всеки автор ) човешкото тяло присъства частично, то е само пространство, което обекта ( бижуто ) трансформира – при срещата между две материи, обикновено едната надделява: носейки “дизайн” върху себе си, ние често приемаме неговата визия, съобразяваме се с цветовете и формата му и съответно подчиняваме себе си, приемайки друго излъчване и емоция.

След официалното откриване изложбата ще продължи в галерия TESTA до 30.06. Част от пространството и е специално проектирано за излагане на съвременни арт и дизайн бижута, по проект на арх. Анриет Дениз.

ГАЛЕРИЯ >>>

read English